Jumaat, 23 Oktober 2009

.: Latih tubi for FINAL EXAM!! :.

Salam...

aku ada jumpe satu online kuiz... seswai utk dbuat latih tubi sempena nk final exam nnt... check it out!!!

LATIH TUBI(Click here)


warm regards,

Mr Bro RJ

Selasa, 20 Oktober 2009

montaj dinner are available...



atas permintaan ramai... RM5/cd.


permintaan melebihi 30 cd sahaja akan dilayan. so pandai2 la adjust sendiri rakan2 anda... bawah 30 cd.. sori la bai... ibarat kata towkey dulu kala 'biar rugi terus rugi' hahahahaha...


sms @ ctc me mr liaw at 016 8180958

Isnin, 12 Oktober 2009

.: Dewan Dinner @ Empress Hotel :.

Salam guys...

FYI, dewan yg akan kita gunakan masa makan malam dinner @ Empress Hotel.











Warm regards,

BroKing

Isnin, 5 Oktober 2009

Sabtu, 19 September 2009

SALAM AIDILFITRI...

Dikeheningan kesempatan ini, aku ingin memohon kemaafan dari semua. Halalkan segala yang termakan dan terminum. Moga Hari Raya ini memberi makna kepada kita semua dan menjadikan kita tergolong dalam golongan orang-orang yang berjaya kelak, ammmin! (copy paste dari ayat2 raja) huhuhu...
DARIPADA : AZYZEE BIN AJAMAIN DAN KELUARGA...
kpli P.J 2.09

By: Zuryzarman

Jumaat, 18 September 2009

SELAMAT HARI RAYA........

Assalamualaikum w.b.t,,,,,
Kepada semua kengkawan n kaum kerabat pengunjung blog yang best lagi manttop ni... aku nak ucapkan besama-sama ngan lovely wife Selamat Hari Raya Aidilfitri. Minta maap andai ada terkasar bahasa yang bisa menyinggung perasaan waras kalian semua....... halal2kanla termakan dan terminum selama ni sama ada tersengaja atau tidak tersengaja......
Kepada kengkawan yang balik beraya kat kampung tu harap bergembirala bersama kaum keluarga dan jangan lupa kat kitorang yang xbalik beraya ni...... dan jangan lupa bawa kuih raya bila datang smula kat maktab.....
Apapoun... jaga diri lelok..... dan jumpa di maktab 28 hb nie.....
P/s bawak la apa2 yang patout..... kuih raya ke,.... kurang2 duit rayele,,, ek.....
Maapla tak de layangan kad raye untuk korang..... apatah lagi kat raye kat blog ni... apa yang termampu hanyala coretan yang tidak seberapenye inie.......
Akhir kalam.... slamat hari raya aidilfitri........ men mecun tu jangang lupo kat ambo cni.....
hak hak hak......... lepaih nie..... kawe nok promote produk jualang kawe pulok......
Mr. Hagemaru.......

Rabu, 16 September 2009

.: Warehouse sale :.



9 to 18 September 2009

Sports Warehouse Sale

Brands Offered

Adidas

Umbro

Admiral

Lotto

Time : 11am – 11pm

Location (Tel : 6016 330 9667)

Dewan MBSA

Jalan Cangkul 19/3

Seksyen 19

40000 Shah Alam

Selangor Darul Ehsan

Malaysia


warm regards,


Mr broRJ

Selasa, 15 September 2009

.: Sampaikan Raya: Raja Firdaus :.

Di kesempatan ini, aku ingin memohon seribu satu kemaafan dari sumer kengkawan yg sama-sama belajar (PJ). Halalkan segala yang termakan dan terminum. Moga kita semua tergolong dalam golongan orang-orang yang berjaya kelak, amin!

SELAMAT HARI RAYA!!!

SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI





Sepena yg mulia ini, sempat2 lah minta maaf sama kamurang aaaa...


ikhlas from LION

Sabtu, 12 September 2009

lawatan sosial ke.... jangan tengok peteee...

hero of da day
sampai sudah kami d sini


ooo... beliau la pemilik sebenar elmet merah itu...

abaikan imej diatas ini... ibarat melepas batuk d tangga




3 jam lagi berbuka


by : editor

minggu-minggu terakhir praktikal

1st

2nd

3rd
by : ed
sksc










Khamis, 10 September 2009

.: Lagu KRS :.

KADET REMAJA SEKOLAH
MENUJU SATU IKATAN BERSAUDARA
BERSATU MENJULANG KEAMANAN NEGARA
MENJAYAKAN ILMU IMAN DAN AMAL

MARILAH KITA MEMBINA PERIBADI
MEMBENTUK INSAN YANG KREATIF
KE ARAH KECEMERLANGAN DIRI
SEPANJANG MASA YANG BERTERUSAN

REMAJA SAMBUTLAH CABARAN
MENJADI BANGSA MALAYSIA
MAJU DAN CEMERLANG
REMAJA BERWAWASAN
JANGAN KITA LUPA KEPADA PENCIPTA

REMAJA HAYATI BUDAYA
ILMU IMAN DAN AMAL
KEKALKAN DI HATI
DAN JIWAMU
WAWASAN KADET REMAJA SEKOLAH


::Download Lagu KRS::

dikesempatan ini juga beliau ingin mengucapkan Salam Aidilfitri


by : lion

mamat2 ni pun sempat juga mau ucapkan slmt menyambut ari raya aidil fitri kepada semua umat islam di seluruh dunia...


maaf zahir batin


kadTWOminit by :

Lion
dikesempatan ini, kami guru2 pelatih dr sk bandar, jln istana mengucapkan selamat menyambut hari raya aidilfitri yang bakal menjelang tiba tidak lama lagi. semoga raya tahun ini memberikan seribu makna kepada kita semua. doakan kami berjaya di dunia akhirat.
sekian..

by : Lion

Rabu, 9 September 2009

murah rezeki

memandangkan praktikum akan tamat pada minggu hadapan, beberapa guru pelatih telah memberikan sumbangan ikhlas kepada pihak sekolah sebagai penghargaan kerana telah memberi tempat dan layanan baik sepanjang praktikum ini. ini adalah sebahagian daripada zakat kepada pihak sekolah. semoga raya tahun ini memberikan rahmat kepada kita semua.
selamat menyambut hari raya aidilfitri
maaf zahir batin
sekian buletin dari sk bandar, jln istana banting
kuala langat selangor
by: Lion




Selasa, 8 September 2009

PANCINGAN

Ini merupakan post pertama aku disini. silah banyak tunjuk ajar.. pertama dan terakhir saya ingin menjemput manusia-manusia yang memberi nama dan no.ic nya untuk rayuan tinggal di asrama....kesian...kesian..... untuk mengetahui permohonan anda @ kita silalah berkunjung ke blog saya di ...... sebelum tu tolong jangan berasa kecewa banyak lagi rumah sewa.... bersamalah kita mencarinya....lawat dan jadilah follower saya sebab cuma 3 orang sahaja follower setakat ini. Itupun saya paksa anak buah saya menjadi follower.... lawat lahhyang berkenaan sahaja.. tapi kalau yang tidak berkenaan nak lawat juga silalah jangan malu-maul buat macam blog aku yang punya...

http://tentangapa.blogspot.com

sekian dan terima kasih mr.edditor

.: Blogging time :.

Salam..



Pertama-tama sekali, aku nk ucapkan selamat menyambut Nuzul Al-Quran kepada semua dan ingin mengambil kesempatan disini untuk mempromote kan my latest blog harap-harap ini adalah yg terakhir lah kot... hehehe

so, jmper disana!!!!!

Khamis, 3 September 2009

Semoga calon2 UPSR semua S.K seluruh Malaysia dan Dunia mendapat keputusan yang cemerlang tahun ini... AMMMIN...!!!


Sambutan Hari Merdeka S.K Seri Cheeding, Banting Selangor... best la... Objektif Tercapai...
Hasil akhir Mural di S.K Seri Cheeding, objektif tercapai. 5 star.




Bakal Guru Besar S.K Seri Cheding. Ahmad Shah (bukan nama sebenar) menjadi Guru Bertugas pada minggu tersebut... Ucapan dibuat sepanjang2 Perhimpunan dan berlarutan hingga ke petang. Banyak isu yang diluahkan oleh guru ini... sehinggakan GB sebenar tiada peluang untuk berucap. Tahniah... Objektif perhimpuan tercapai.
Melancong ke tempat orang. Istana Sultan Firaun. Objektif melancong tercapai lagi...





Sambutan Hari Merdeka S.K Seri Cheeding... En. Azman Guru S.K.S.C melaungkan kata keramat 'MERDEKA' dan diikuti oleh sekalian rakyat S.K.S.C. Objektif Hari Kemerdekaan seperti yang diramal menjadi lagi.
Melihat kesengsaraan mereka. Membuatkan GB S.K Bandar, terharu melihat filem hindustan dirumahnya yang dibintangi oleh Datuk Shah Ruk Khandahar. Objektif melukis mural sedikit tercapai. Sal GB dorg lepak d rumah tinguk cerita hindustan.











Saiz mural S.K.S.C. Terpampang wajah kegembiraan murid2 tersebut. Objektif kali ini sememangnya tercapai dan sambutannya diluar jangkauan Guru Praktikal d sana. 6 star.








Merayau d S.K Bandar. Saja tunggu masa tuk berbuka... Objektif Kognitif dan Afektif tuk tujuan tersebut berjalan dengan lancar.







Set sofa baru d rumah tumpangan. Objektif tercapai... Selesa juga la. Thanks orang kampung yg sudi mensponsor set sofa tersebut... Terharu dibuatnya.







by : ed
3 Sept 2009

Sabtu, 29 Ogos 2009

SKTR dalam kenangan



Assalammualaikum...


Firstly nak wish kat u all Selamat Menjalani Ibadah Puasa dan Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan kali ke 52..eCeH....skema pengenalan...huahua...si comey dah terjah masuk nak berjinak2 ngan laman blog nie...selama nie aku perhati jek camana la nak post kat blog..ehem...budak baru belajar nie...puas la ketua kelas kata senang ja..mudah ja...hahaha..now bole la sikit2 kan my twin... Actually lagi 3 minggu kita nak habis praktikal kan...emm seronok sebenarnya praktikal ni..tak la letih macam kat maktab...yang buat kita penat si RPH tu jek...kalau tya bab2 obserbe nie..aku dah kebal dah...nak observe ke..apa ke...aku buat mana larat jek..malas nak beria..tapi kat laman nie nak wat pengumuman skit side sek taman rakan paling baik cikgu zaki ar....CEMERLANG. huhu...aku still maintain biasa ja...datang pun cukup2 masa...zaki huh....6.45am dah tercongok kat dataran perhimpunan...hahahhaa...bagus cikgu Zaki ni...aku selaku ketua diorg kat SKTR bangga la gak. Setakat nie suma ok..projek jalan lancar ...kitorang wat mercu tanda SKTR...dari highway le nampak dari langit...dalam tanah.....cacing pun boleh nampak...walaupun projek kitorang tu boleh mengancam nyawa kitorg....tak pasal2 tak jadi cikgu nnt...kempunan laks...hahha...tapi demi mempertahankan nama baik IPIS...kami laksanakan semua tggjwb dengan gagah berani...walaupun kaki naik menggigil kat atas nun... ok la...cukup la nih...nanti raja kata nak lawan dia laks...huhu..jumpa semua after raya n jgn lupa duit raya n kuih raya nanti...nak2 yang side sabah nie..kitorg nak rasa kuih sana tau...1 balang ndak cukup...mau 5 or 6 balang kuih kn bawa terbang ke sini tau...huhu...ok c u all...




oRaNG kUaT dI SeBalik Tabir Projek

HASIL USAHA KAMI...dalam kenangan...

salam sayang
-SuecomeyS-


Khamis, 27 Ogos 2009

.: Tips Awet Muda :.

Tips menarik untuk dikongsi!!

  1. Agar wajah selalu segar, berseri-seri dan cantik, cucilah sekurang-kurangnya 5 kali sehari dengan air wuduk. Jangan dikeringkan, biarkan menitis dan kering sendiri. Lalu ambillah sajadah, solat, berzikir, dan berdoa.
  2. Untuk menghilangkan stress, perbanyaklah ‘olahraga’. Cukup dengan memperbanyakkan solat. Ketika solat, kita menggerakkan seluruh tubuh. Lalu berkonsultasilah pada Allah SWT dengan zikir dan doa.
  3. Untuk pelembab, agar awet muda, gunakanlah senyuman. Tidak hanya di bibir tapi juga di hati. Jangan lupa bisikkan ‘kata kunci’, “Allahuma Kama Hassanta Khalqii Fahassin Khuluqii” (Ya Allah sebagaimana engkau telah memperindah kejadianku, maka perindah pula akhlaqku) – (HR Ahmad) – Doa tengok cermin.
  4. Untuk punya bibir cantik, bisikkan kalimat-kalimat Allah, tidak berbohong atau menyakiti hati orang lain, tidak menyombongkan diri atau takbur.
  5. Agar tubuh langsing, mulus, dietlah dengan teratur, puasa seminggu 2 kali, Isnin dan Khamis. Jika mampu, lakukan puasa Nabi Daud a.s. – selang satu hari. Makanlah makanan halal, perbanyak sayuran, buah-buahan, dan air suam.
  6. Untuk mengembangkan diri, sebarkan salam dan sapaan. Dengan demikian kita akan banyak dikenal dan disayangi.

Rahsia solat (anggaplah tazkirah bagi yang sudah tahu):

  1. Niat sembahyang memelihara taubat kita dari dunia dan akhirat.
  2. Berdiri tegak fadilatnya ketika mati dapat meluaskan tempat kita di dalam kubur.
  3. Takbiratul Ihram fadilatnya sebagai pelita yang menerangi kita di dalam kubur.
  4. Fatihah sebagai pakaian yang indah-indah di dalam kubur.
  5. Rukuk sebagai tikar kita di dalam kubur.
  6. Iktidal akan memberi minuman air dari telaga al-kauthar ketika di dalam kubur.
  7. Sujud memagar kita ketika menyeberangi Siratul Mustaqim.
  8. Duduk di antara 2 sujud akan menaung panji-panji nabi kita di dalam kubur.
  9. Duduk tahiyat awal menjadi kenderaan ketika kita di padang Mahsyar.
  10. Tahiyat akhir sebagai penjawab bagi soalan yang dikemukakan oleh Mungkar & Nakir di dalam kubur.
  11. Selawat nabi sebagai pendinding api neraka di dalam kubur.
  12. Salam memelihara kita di dalam kubur.
  13. Tertib fadilatnya pertemuan kita dengan Allah s.w.t.
Renung-renungkan dan selamat beramal!!!!!!!!


warm regards,

King

Selasa, 25 Ogos 2009

.: Monday vs Friday (Damn FUNNY) :.



warm regards,

King

Ahad, 23 Ogos 2009

.: All about Bra :.


Salam...

Bra for SALE!!!!!!!!!

Warm regards,

Mr Bro RJ

bakat terpendam

ini lah aksi yang boleh ditunjukkan oleh murid tahun 4, dimana budak ini bole willy sampai langar pagar besar sekolah tanpa rasa segan silu kerana basikannya tiada brek depan dan belakang. sesuai dengan cita2 murid ini untuk menjadi perempit willy professional suatu hari nanti... bayangkan tayar depan pancit, no hal kata budak ini dengan girang kerana bole sampai ke bengkel tanpa tayar depan... dasyat.... pas tu terpaksa patah balik ke rumah kerana tayar depan tertinggal kat rumah... apa lah ko ni boi.... poorahhhh
sekian

Khamis, 20 Ogos 2009

BUDAK PINTAR .......


Gambar tengah nyanyi lagu "Tinggi-tinggu unung bilu-bilu" senyuman yang penuh penghayatan gitu....
Gambar ketika disuruh mengeja Nama: ????? , B-O-A Bola, P-A-O PAKU, B-A-O BAJU dsb.....
krew penggambaran sangat teruja dengan kepintaran beliau.... mata tetap slumber ngan status Cyclops Kuning. Cincin hikmat tetap dijari.
Menurut beliau lagi selepas sesi temuramah tersebut, dia akan menyambung kerja sambilan sebagai penjual topeng utramen ngan Insuran Kehilangan RPH @ Lanson Plan.

Isnin, 17 Ogos 2009

.: GMC Worldwide IT Warehouse Sale :.

24 to 29 August 2009 GMC Worldwide IT Warehouse Sale





Products Offered:

MP3 Player from RM68.00

Mini Speaker - RM29.90

Wireless Mouse – RM28.90

USB Drive 4GB – RM35.00

Pentium 4 from RM199

and many more fantastic bargains!



Location (Tel : 6013 323 2359 / 6012 926 3738)

GMC Worldwide Sdn Bhd

41 & 43 Jalan Industri USJ 1/11

Taman Perindustrian USJ 1

47600 Subang Jaya

Selangor Darul Ehsan

Malaysia

Warm regards,

Mr Bro RJ.

Ahad, 16 Ogos 2009

Apabila orang kampung memanggil kitaorang Cikgu...!!!

dapat baju free : kelab belia perdana (klaer mcm baju klas 1.08) mengimbas kembali memori geng2 1.08 huhuhu...!!!

Senamrobik : Anjuran Kelab Belia Perdana Kuala Langat dengan kerjasama National Fitness Council (NFC)


Secara serta merta kitaorg dijemput untuk menjadi dif-dif kehormat Karnival Kecergasan Kampung Seri Cheding Kuala Langat... Menjadi juri acara larian merentas desa peringkat Kampung (budak-budak Sekolah) dan menjadi juri acara mewarna peringkat sekolah...


untuk rujukan : http://kelabperdana.blogspot.com
by : ed