Jumaat, 17 April 2009

.: 17 Apr - 8 May : Royal Sporting House RM5 Offer :.

Guys!!! Check this out!!!














17 April to 8 May 2009
Royal Sporting House RM5 Offer



With every purchase of RM100,

Buy ONE of these products at RM5 each

Now our Ringgit is really worth it!



Products Offered

Dunlop Badminton Racquet

Rbk Tee Shirt

Dunlop Bag

Flip Flops

Speedo Swim Suits



Visit your nearest

Royal Sporting Hourse

Stadium

Studio R

Why Pay More!


Warm Regards,

Mr Bro Rj

HAKIM JEMPUTAN IPIS


HAKIM JEMPUTAN SEMPENA KEJOHANAN OLAHRAGA TERTUTUP [KOT]
IPGM-KAMPIS 2009


kejohanan olahraga tertutup [KOT] kampis akan berlangsung pada 28 - 29 april 2009. sehubungan dengan itu, pihak institut telah menjemput hakim daripada syarikat persendirian penganjuran fesyen (nama syarikat dirahsiakan atas hal keselamatan dalam negeri) untuk terlibat memeriahkan lagi penganjuran yang akan berlangsung tidak lama lagi.

beliau akan menghakimi beberapa acara pada masa kejohanan tersebut. antaranya ialah :
1. lontar lembing
2. merejam peluru berpandu
3. lari lompat bergala
4. lompat bersama pagar
5. larian 800m, 1500m dan 3000m berpasangan
sambil berbual hal2 dunia
6. cabutan tiket bertuah penonton luar pagar ipis
7. acara parking kereta dan motosikal dengan sopan
tanpa di rantai
8. pengumpat terbanyak dan terbaik [mengkut
syarat2 borang yang telah diedarkan]
9. perbarisan paling panjang dengan 15 peserta
sahaja [baris terpendek adalah 50m]
10. peniup rekoder yang hebat tanpa
mengira masa dan tempat untuk meniup.

sebenarnya banyak lagi yang beliau akan hakimi. tapi yang pastinya, beliau akan pulang sejurus sahaja sampai ke tapak kejohanan kerana susah untuk beliau mendapatkan bas dari ipis ke kajang. terpaksa menelefon teksi jika nak keluar. itulah rungutan beliau pada saat2 akhir sebelum penulis hendak balik ke pejabat... kata2 lain beliau smskan terus ke publik phone pejabat penulis.

akhir kata, kepada semua ajk yang terlibat untuk menjayakan kejohanan ini, jgn risau... semuanya pasti ok. bak kata pepatah, gunung tak lari kemana, biawak mati dipijak lori... sungguh dalam maksud pepatah ini ya...

majulah sukan untuk markah gerko.

[artikel ini tiada kena mengena dengan yang hidup, ini kan pula orang yang dah mati. tujuannya adalah hanya untuk merehatkan minda setelah mengharungi kerja asimen minggu ini]

by : lion


kalau salah tolong tunjukan...


saya budak baru belajar... kalau salah tolong tunjukan.

ps from lion:
dah tunjukkan dah

.: UFO Wujud?!?!?! :.


GEMPAR!!!

Berita terkini dari IPIS. 3 orang guru pelatih telah mendakwa mereka terjumpa tempat di mana UFO mendarat petang semalam, pada jam 6 pm waktu negara Nigeria. Sungguh pelik dan ajaib, umpama si Ramzee buat magik di dalam kelas semasa ketiadaan guru lagaknya. Hingga kini kesan pendaratan piring UFO masih dapat dilihat di kawasan padang bola baling. Semua budak PJ KPLI digalakkan untuk turun padang menyaksikan sendiri sambil membuat line utk Kejohanan Olahraga Tahunan (KOT) IPIS 2009.

Sekian sahaja berita terkini IPIS. Renug-renungkan dan selamat beramal!!!

Warm regards,

Mr Bro Rj.

Rabu, 15 April 2009

Jejaka Rekoder



Ini la Jejaka Rekoder bawah pokok...

Perkhidmatan Menjinakkan ular juga disediakan...

Just for some lough after the stressed with assignment

This is a true story from the WordPerfect helpline. Needless to say, the help desk employee was fired; however, he/she is currently suing the Word Perfect organization for "Termination without Cause."

Actual dialogue of a former WordPerfect Customer Support employee with a caller:
Customer Support: "Ridge Hall computer assistant; may I help you?"
Caller: "Yes, well, I'm having trouble with WordPerfect."
CS: "What sort of trouble?"
C: "Well, I was just typing along, and all of a sudden the words went away."
CS: "Went away?"
C: "They disappeared."
CS: "Hmm. So what does your screen look like now?"
C: "Nothing."
CS: "Nothing?"
C: "It's blank; it won't accept anything when I type."
CS: "Are you still in WordPerfect, or did you get out?"
C: "How do I tell?"
CS: "Can you see the C: prompt on the screen?"
C: "What's a sea-prompt?"
CS: "Never mind. Can you move the cursor around on the screen?"
C: "There isn't any cursor, I told you, it won't accept anything I type."
CS: "Does your monitor have a power indicator?"
C: "What's a monitor?"
CS: "It's the thing with the screen on it that looks like a TV. Does it have a little light that tells you when it's on?"
C: "I don't know."
CS: "Well, then look on the back of the monitor and find where the power cord goes into it. Can you see that?"
C: "Yes, I think so."
CS: "Great. Follow the cord to the plug, and tell me if it's plugged into the wall."
C: ".......Yes, it is."
CS: "When you were behind the monitor, did you notice that there were two cables plugged into the back of it, not just one?"
C: "No."
CS: "Well, there are. I need you to look back there again and find the other cable."
C: ".......Okay, here it is."
CS: "Follow it for me, and tell me if it's plugged securely into the back of your computer."
"I can't reach."
CS: "Uh huh. Well, can you see if it is?"
C: "No."
CS: "Even if you maybe put your knee on something and lean way over?"
C: "Oh, it's not because I don't have the right angle - it's because it's dark."
CS: "Dark?"
C: "Yes - the office light is off, and the only light I have is coming in from the window."
CS: "Well, turn on the office light then."
C: "I can't."
CS: "No? Why not?"
C: "Because there's a power outage."
CS: "A power... A power outage? Ah, Okay, we've got it licked now. Do you still have the boxes and manuals and packing stuff your computer came in?"
C: "Well, yes, I keep them in the closet."
CS: "Good. Go get them, and unplug your system and pack it up just like it was when you got it. Then take it back to the store you bought it from."
C: "Really? Is it that bad?"
CS: "Yes, I'm afraid it is."
C: "Well, all right then, I suppose. What do I tell them?"
CS: "Tell them you're too stupid to own a computer."



LOL!!!!!! Damn funny rite guys? Ok, now continue with your assignment. Due date for SBE report submission will be on tomorrow man!! remember!! ARRRGGGGHHHHHH!!!


Warm Regards,

Mr Bro Rj

Bola Tampar KPLI 1.09 (Kok Se Kok De).


Pada 11hb April yang lalu, IPGM Kampus Perguruan Islam telah mengadakan Kejohanan Bola Tampar Tertutup. Team Kok Se Kok De, tidak mahu menunjukkan potensi permainan yang sebenar. Lalu mereka telah memberikan pelung kepada pasukan lain untuk menang dengan mudah. Dengan kata lain, pasukan ini telah kalah teruk diperingkat awal lagi iaitu kalah semasa melakukan aktiviti memanaskan badan. Dengan keputusan 31-2 dan 31-1/2 (sal ke6-6 peserta ngorat awek kat pagar semasa game berlangsung). Tapi ini lah semangat juang kesukanan yang kita perlukan selama ini... Berikan tepukan kepada penyokong2 mereka yg setia dan tidak mendapat wang suapan seperti pasukan yang mereka sokong... selepas kejohanan mereka lepak di kedai soho (kedai makan sambil membahagi2kan wang suapan dari pihak lawan). Menurut ketua pasukan Zaki (2 dari kiri), "kemenangan bukanlah segala-galanya buat kami, tapi kemenangan bermakna buat mereka budak PPSIMP yang belum pernah menang. Usaha tangga kejayaan... dik". ada peluang kita jumpa lagi... tapi sedia wang berlebih-lebih sikit.
  • p/s dari editor.... bagi2 nilai suapan kat penulis klu tak kitaorg report BPR (Bumi Putra Rockers)
  • by : ed

3 peserta terakhir SURVIVOR


Tinggal 3 orang lagi peserta terakhir siri realiti tv SURVIVOR dari 24 orang kesemuanya. Peserta sebelum ini telah menarik diri pada saat-saat akhir kerana mengidam mahu menolong orang tua yg ingin melintas jalan.
Kita ikuti episod terakhir di saluran yang betul, saluran paip rumah yang berdekatan dengan anda, dihari yang sama pada suku abad akan datang... Siapa yang dulu pencen... Dia yang dulu belanja...
JANGAN BIARKAN HIDUP ADA DIBELENGGUUUUUU.........

Selasa, 14 April 2009

member baru kita



MEMBER BARU DARI IPTAR

Hi, im a new member in this blog. My name is Sharina Binti Kamil @ Osman a.k.a Sher but they call me PRINCESS SHER in IPTAR hahah.. dont laugh or puke coz it is true mah.

who ever created this blog, say thanks to him.. this blog one of the best coz baru aku tau budak2 PJ memang kaki lawak!!!! even d IPTAR (Institut Perguruan Tun Abdul Razak, Kota Samarahan, Kuching, Sarawak) semua guru pelatih memang pandai berlawak.

To Guru Besar Blog, i really like ur ucapan hahah.. and the pantun make my nite.. ngam2 lagi time stress buat laporan ni.. ngam btl kalau baca benda yg lawak..

last but not least, salam perkenalan daripada Princess IPTAR!!!

p/s: ada sepa2 tau full set gaya pengajaran Muska Mosston (in BM).. pls drop me an email.

XOXO
P_SheR

zieonix : this pic time KOT. Sebelah is my coursemate Erik, 1 of my gud fren Rumah sukan aku Sharif Masahor tempat ke3 but kami MENANG BERGAYA!!!

  • p/s : kitakan kawan (salam tangan) so.... ehem... ehem la nota... <--- by : ed


all msg by : myzie

penganti baru

ucapan tuan pengerusi editor baru :


aku tau ramai yang tidak mengenali diriku ini, jd itu biarlah rahsia. biar ct ja yang tau. apa yang nak aku harapkan sepanjang perkhidmatan ini adalah, tanamkan sifat yang bek2 ja ya....

sebenarnya topeng nie aku jumpa kat bundle seksyen 15... jd aku pakai ler... tak sangka pula dilantik jadi ketua blog ini... wow....

jadi yang pastinya korang belum tau siapa aku yang sebenarnya.... so agak2 lah.....

jgn buat aku jd murkah... nanti aku fire korang... baru padan muka korang.

ok cukup lah setakat ini... nanti jeles pula edtor lama kita tu...

salam pertugasan baru.....

yang benar : rahsiah

PENTING......


PERHATIAN KEPADA SELURUH UMAT BLOG INI

FOUNDER BLOG INI TELAH MENGHILANGKAN DIRI DARI SEMALAM HARI LAGI... DIFAHAMKAN BELIAU SANGAT TENTION DENGAN KERJA YANG DIBERIKAN DAN INGIN MELEPASKAN DIRI DARI BERKHIDMAT DENGAN BUMI INI...
JADI SEHINGGA HARI KELMARIN, IDENTITI BELIAU BELUM DIKETAHUI OLEH SESIAPA.... (harap2 beliau tak berlari dalam keadaan bugil)...

OLEH ITU, SESIAPA YANG TERJUMPA ATAU YANG DAH BERKENALAN DENGAN BELIAU, SILA BERHATI2 KERANA MUNGKIN BELIAU AKAN MENIPU UNTUK MENDAPATKAN WANG SEBAB PAKAIAN BELUM BELI LAGI..ELAUN PUN LAMA LAGI NAK MASUK KATANYA.... SIAPA TAHU, ADA UDANG DISEBALIK TAPAK KASUT YANG DIPIJAK OLEH BELIAU SENDIRI...

UNTUK KESEKIAN KALINYA, KESIANNYA BELIAU... AL FATIHA (doa penutup majlis la)..
DIHARAPKAN BELIAU KEMBALI MEMAKAI TOPENG INI BEBAB WAJAH ASALNYA NDA LAH ELOK KALAU DIBANDINGKAN LEONARDO DI RONALDO....HARAP MAKLUM.....

msg by : ed_tor sendiri

Isnin, 13 April 2009

borneo island on B.I.G programme

ini adalah kepulauan borneo yang terdapat di teluk kemang sempena program B.I.G baru2 ini. kawasan ini telah ditambahkan lagi kawalan keselamatan dari seorang patriot. gambar beliau ada dalam pic ini. so pandai2 lah korg cari siapakah gerangan orangnya.

kepada member2 yang nak masukkan gambar dalam blog ini, silakan... kalau tak taw, tanya editor..... emailkan pic and artikel yang nak dipublishkan.... email akan diberikan kemudian...

akhir kata : ed berkata "janganlah kamu membenci sesama kaum sedangkan kita adalah sama kaum manusia" hahaha.... kalau sama haiwan tu lain lah....
so majulah sukan untuk negara..

mingu depan camping perdana ria tv1
jangan lupa sediakan "kertas" banyak2..

by : ed_tor

ed

Ahad, 12 April 2009

contoh cikgu yang baik


























kedua-dua watak ini mempunyai personaliti yang amat berbeza, gambar 1 (watak bersongkok) mempunyai ciri-ciri ekstrovert suka bermain-main dipadang dengan rakan2. manakala yang 1 lagi, membawa ciri-ciri introvert iaitu suka menyendiri. Tetapi mereka adalah adik-beradik. Jadi kepada member2 yang tertengok blog ini... temukan la mereka.


renungan :

tuan2 mempunyai pilihan untuk menjadi seorang guru yang bagaimana bentuknya..
so... agak agak lah..


by: jeff

gallery blog 109

salam kepada anda semua

makluman kepada semua pengunjung blog ini, sekiranya anda ingin memasukkan gambar, boleh lah memasukkan gambar ya.... kalau tak pandai, sila berhubung dengan setiausaha blog ini... (tanya ja siapa)

sekian dan terima kasut baru dari sponsor RTM

by : ed

dari meja "ed_tor"


salam perpaduan pada anda semua.

kepada pelawat blog ini, jangan malu untuk menaip atikel yang menarik k.... aku pun bukan taip yang menarik2 pun, just buat kwn2 gembira bila membaca blog ini (menyampah pun ada). tak kisah lah, yang penting korang faham dengan perasaan aku yang sedang merundum mencari arah tuju ini. jadi sesiapa yang sudi menerima aku, plz bagi no hp. hehehe.... (mesti ada rakan2 yang jeles bila aku ckp mcm nie kan)...

untuk kedua kalinya, ajak lah kwn2 lain untuk menghidupkan lagi suasana blog kita ini (bukan menghidupkan api kemarahan aaa). sebarang maklumat yang ingin disampaikan, sampaikan je lah. tak payah minta kebenaran dari kedua ibu bapa pun. tapi kalau maklumat tersebut ada unsur2 menjatuhkan aku,... senang jer... aku delet je... tak pun aku repot polis yang dah pencen... hahaha

kesimpulannya, majulah sukan untuk negara. (aku berjaya buat 2.4mile test 3 pusingan 15minit). dulu 1 pusingan pun tak sampai... hahahah.....

sekian terima kasih...
(tanda tangan dan cop rasmi tidak diperlukan untuk blog ini)

aku yang kesepian.....
(seperti dalam gambar)

by : ed

petua dalam amalan seharian

Assalamualaikum,

UNTUK AMALAN KITA BERSAMA SUPAYA KITA SAMA-SAMA MENDAPAT KEREDHAAN ALLAH SWT.

"Au zubillah himinashsyaitan nirrajim ... Bismillahirrahmannirrahim"

Tafsirannya:

Aku berlindung dengan Allah daripada syaitan yang direjam, dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.

Bacalah ayat ini sebelum anda memulakan apa-apa saja kerja kerana dengan bacaan ini akan keluarlah iblis dan syaitan yang berada didalam tubuh kita dan juga di sekeliling kita, mereka akan berlari keluar umpama cacing kepanasan.

Sebelum anda masuk rumah, bacalah ayat di atas, kemudian bacalah surah Al-Ikhlas (iaitu ayat: Qulhuwallahuahad. Allahussamad. Lam yalid walam yu-lad. walam yakul lahu kufuwanahad.) sebanyak 3 kali.

Masuklah rumah dengan kaki kanan dan dengan membaca bismillah. Berilah salam kepada anggota rumah dan sekiranya tiada orang di rumah berilah salam kerana malaikat rumah akan menyahut.

Amalkanlah bersolat kerana salam pertama (ianya wajib) yang diucapkan pada akhir solat akan membantu kita menjawab persoalan kubur. Apabila malaikat memberi salam, seorang yang jarang bersolat akan sukar menjawab salam tersebut. Tetapi bagi mereka yang kerap bersolat, amalan daripada salam yang diucap diakhir solat akan menolongnya menjawab salam malaikat itu.

Sabda Rasulullah S.A.W yang bermaksud: "Barangsiapa membaca surah Al-Ikhlas sewaktu sakit sehingga dia meninggal dunia, maka dia tidak akan membusuk di dalam kuburnya, akan selamat dia dari kesempitan kuburnya dan para malaikat akan membawanya dengan sayap mereka melintasi titian siratul mustaqim lalu menuju ke syurga. Demikian diterangkan dalam Tadzikaratul Qurthuby).

Rasulullah SAW pernah bertanya sebuah teka-teki kepada umatnya:

Siapakah antara kamu yang dapat khatam Qur'an dalam jangka masa dua-tiga minit? Tiada seorang dari sahabatnya yang menjawab. Malah Saiyidina Umar telah mengatakan bahawa ianya mustahil untuk mengatam Qur'an dalam begitu cepat. Kemudiannya Saiyyidina Ali mengangkat tangannya. Saiyidina Umar bersuara kepada Saiyidina Ali bahawa Saiyidina Ali (yang sedang kecil pada waktu itu) tidak tahu apa yang dikatakannya itu.Lantas Saiyidina Ali membaca surah Al-Ikhlas tiga kali. Rasulullah SAW menjawab dengan mengatakan bahawa Saiyidina Ali betul.

Membaca surah Al-Ikhlas sekali ganjarannya sama dengan membaca 10 jus Kitab Al-Quran. Lalu dengan membaca surah Al-Ikhlas sebanyak tiga kali qatamlah Quran kerana ianya sama dengan membaca 30 jus Al-Quran.

Berkata Ibnu Abbas r.a. bahawa Rasulullah SAW telah bersabda: Ketika Saya (Rasulullah SAW) israk kelangit, maka saya telah melihat Arasy di atas 360,000 sendi dan jarak jauh antara satu sendi ke satu sendi ialah 300,000 tahun perjalanan. Pada tiap-tiap sendi itu terdapat padangsahara sebanyak 12,000 dan luasnya setiap satu padangsahara itu seluas dari timur hingga kebarat. Pada setiap padangsahara itu terdapat 80,000 malaikat yang mana kesemuanya membaca surah Al-Ikhlas.Setelah mereka selesai membaca surah tersebut maka berkata mereka:

Wahai Tuhan kami, sesungguhnya pahala dari bacaan kami ini kami berikan kepada orang yang membaca surah Al-Ikhlas baik ianya lelaki mahupun perempuan.

Sabda Rasulullah SAW lagi:

"Demi Allah yang jiwaku ditanganNya,sesungguhnya Qul Huwallahu Ahadu itu tertulis di sayap malaikat Jibrail a.s, AlLahus Somad itu tertulis disayap malaikat Mikail a.s, Lamyalid walam yuulad tertulis pada sayap malaikat Izrail a.s, Walam yakullahu kufuwan ahadu tertulis pada sayap malaikat Israfil a.s.

Nota :

Jika sekiranya kawan-kawan ingin mengumpul saham akhirat, sampaikanlah ilmu ini kepada kawan2 yang lain.

Sepertimana sabda Rasulullah SAW:

'Sampaikanlah pesananku walaupun satu ayat'. Sesungguhnya apabila matinya seseorang anak Adam itu, hanya 3 perkara yang akan dibawanya bersama :

1) Sedekah/amal jariahnya

2) Doa anak-anaknya yang soleh

3) Ilmu yang bermanfaat yang disampaikannya kepada orang lain.


Wassalam .

by : myzie