Sabtu, 29 Ogos 2009

SKTR dalam kenangan



Assalammualaikum...


Firstly nak wish kat u all Selamat Menjalani Ibadah Puasa dan Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan kali ke 52..eCeH....skema pengenalan...huahua...si comey dah terjah masuk nak berjinak2 ngan laman blog nie...selama nie aku perhati jek camana la nak post kat blog..ehem...budak baru belajar nie...puas la ketua kelas kata senang ja..mudah ja...hahaha..now bole la sikit2 kan my twin... Actually lagi 3 minggu kita nak habis praktikal kan...emm seronok sebenarnya praktikal ni..tak la letih macam kat maktab...yang buat kita penat si RPH tu jek...kalau tya bab2 obserbe nie..aku dah kebal dah...nak observe ke..apa ke...aku buat mana larat jek..malas nak beria..tapi kat laman nie nak wat pengumuman skit side sek taman rakan paling baik cikgu zaki ar....CEMERLANG. huhu...aku still maintain biasa ja...datang pun cukup2 masa...zaki huh....6.45am dah tercongok kat dataran perhimpunan...hahahhaa...bagus cikgu Zaki ni...aku selaku ketua diorg kat SKTR bangga la gak. Setakat nie suma ok..projek jalan lancar ...kitorang wat mercu tanda SKTR...dari highway le nampak dari langit...dalam tanah.....cacing pun boleh nampak...walaupun projek kitorang tu boleh mengancam nyawa kitorg....tak pasal2 tak jadi cikgu nnt...kempunan laks...hahha...tapi demi mempertahankan nama baik IPIS...kami laksanakan semua tggjwb dengan gagah berani...walaupun kaki naik menggigil kat atas nun... ok la...cukup la nih...nanti raja kata nak lawan dia laks...huhu..jumpa semua after raya n jgn lupa duit raya n kuih raya nanti...nak2 yang side sabah nie..kitorg nak rasa kuih sana tau...1 balang ndak cukup...mau 5 or 6 balang kuih kn bawa terbang ke sini tau...huhu...ok c u all...




oRaNG kUaT dI SeBalik Tabir Projek

HASIL USAHA KAMI...dalam kenangan...

salam sayang
-SuecomeyS-


Khamis, 27 Ogos 2009

.: Tips Awet Muda :.

Tips menarik untuk dikongsi!!

  1. Agar wajah selalu segar, berseri-seri dan cantik, cucilah sekurang-kurangnya 5 kali sehari dengan air wuduk. Jangan dikeringkan, biarkan menitis dan kering sendiri. Lalu ambillah sajadah, solat, berzikir, dan berdoa.
  2. Untuk menghilangkan stress, perbanyaklah ‘olahraga’. Cukup dengan memperbanyakkan solat. Ketika solat, kita menggerakkan seluruh tubuh. Lalu berkonsultasilah pada Allah SWT dengan zikir dan doa.
  3. Untuk pelembab, agar awet muda, gunakanlah senyuman. Tidak hanya di bibir tapi juga di hati. Jangan lupa bisikkan ‘kata kunci’, “Allahuma Kama Hassanta Khalqii Fahassin Khuluqii” (Ya Allah sebagaimana engkau telah memperindah kejadianku, maka perindah pula akhlaqku) – (HR Ahmad) – Doa tengok cermin.
  4. Untuk punya bibir cantik, bisikkan kalimat-kalimat Allah, tidak berbohong atau menyakiti hati orang lain, tidak menyombongkan diri atau takbur.
  5. Agar tubuh langsing, mulus, dietlah dengan teratur, puasa seminggu 2 kali, Isnin dan Khamis. Jika mampu, lakukan puasa Nabi Daud a.s. – selang satu hari. Makanlah makanan halal, perbanyak sayuran, buah-buahan, dan air suam.
  6. Untuk mengembangkan diri, sebarkan salam dan sapaan. Dengan demikian kita akan banyak dikenal dan disayangi.

Rahsia solat (anggaplah tazkirah bagi yang sudah tahu):

  1. Niat sembahyang memelihara taubat kita dari dunia dan akhirat.
  2. Berdiri tegak fadilatnya ketika mati dapat meluaskan tempat kita di dalam kubur.
  3. Takbiratul Ihram fadilatnya sebagai pelita yang menerangi kita di dalam kubur.
  4. Fatihah sebagai pakaian yang indah-indah di dalam kubur.
  5. Rukuk sebagai tikar kita di dalam kubur.
  6. Iktidal akan memberi minuman air dari telaga al-kauthar ketika di dalam kubur.
  7. Sujud memagar kita ketika menyeberangi Siratul Mustaqim.
  8. Duduk di antara 2 sujud akan menaung panji-panji nabi kita di dalam kubur.
  9. Duduk tahiyat awal menjadi kenderaan ketika kita di padang Mahsyar.
  10. Tahiyat akhir sebagai penjawab bagi soalan yang dikemukakan oleh Mungkar & Nakir di dalam kubur.
  11. Selawat nabi sebagai pendinding api neraka di dalam kubur.
  12. Salam memelihara kita di dalam kubur.
  13. Tertib fadilatnya pertemuan kita dengan Allah s.w.t.
Renung-renungkan dan selamat beramal!!!!!!!!


warm regards,

King

Selasa, 25 Ogos 2009

.: Monday vs Friday (Damn FUNNY) :.

video

warm regards,

King

Ahad, 23 Ogos 2009

.: All about Bra :.


Salam...

Bra for SALE!!!!!!!!!

Warm regards,

Mr Bro RJ

bakat terpendam

ini lah aksi yang boleh ditunjukkan oleh murid tahun 4, dimana budak ini bole willy sampai langar pagar besar sekolah tanpa rasa segan silu kerana basikannya tiada brek depan dan belakang. sesuai dengan cita2 murid ini untuk menjadi perempit willy professional suatu hari nanti... bayangkan tayar depan pancit, no hal kata budak ini dengan girang kerana bole sampai ke bengkel tanpa tayar depan... dasyat.... pas tu terpaksa patah balik ke rumah kerana tayar depan tertinggal kat rumah... apa lah ko ni boi.... poorahhhh
sekian