Selasa, 27 Julai 2010

mungkin begini la kejadiannya ...

Assalammualaikum ...

Sememangnya lumrah setiap kejadian itu ada hikmahnya. Apa yang menarik kita cuma perlu tunggu dan bersedia untuk menghadapinya. Suka duka akan terbentuk selepas kejadian itu berlaku. Persediaan itu, memungkinkan kita menhadapi segala bakal kejadian. Tanpa persediaan, ibarat kita tidak dapat menulis ayat keramat 'objektif tercapai' pada ruang refleksi P&P kita. Persediaan sedia ada membuat kita akan puas dengan apa yang kita lakukan walaupun ia tidak seperti yang dirancangkan. Tapi tidak la seperti kita menanam benih cili dan akan tumbuh pula anggur pada setiap kelopak tunas yang ada. Ibarat angan yang melampaui batas kemampuan kudrat sendiri. Teringat slogan rakan2 dlu yang berkata 'agak2 la ko rayang'.

Ramadhan kian hampir dan adalah baik untukku menyusun sekali lagi jari-jemari ku memohon kemaafan kepada kamu semua agar dimaafkan segala salah dan silapku. Lawak yang tidak menjadi dan menjengkelkan apabila dihuraikan dari pandangan mata kalian. Jari ini juga mewakili hati memohon agar dihalalkan segala yang termakan dan terminum yang kini menjadi sebahagian dari diri ini.

Akhir sekali , awal Ramadhan ini membuatkan ku berfikir Bagaimanakah Ramadhan bagi Gaza si bumi Al-Aqsa? Doa kalian akan menguatkan lagi fisabilillah penghuni Gaza. Insyallah... Semoga Gaza dapat menangkis segala perbuatan terkutuk musuhnya Israel.


"Sesiapa yang bertawakal kepada Tuhan maka Tuhan mencukupkan keperluannya"
At-Talaq, 3.
Subhanallah...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan